Otvorene prijave za “Jaffa Igre bez granica” u Trebinju

Prijave za „Jaffa Igara bez granica” koje će biti održane u subotu, 21. septembra, u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić” u Trebinju, od 11 do 15 časova, su otvorene. Na takmičenju će učestvovati oko 500 mališana osnovnoškolskog uzrasta, a učešće u manifestaciji je besplatno.

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u četiri do pet zabavnih disciplina u četiri uzrasne grupe. Na taj način će pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu.

Na ovaj način pokazaće svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Trebinja, kojima će biti doniran dio sredstava. Sredstva će obezbijediti organizator manifestacije, Udruženje građana “Adastra” iz Banjaluke.

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad” – izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi.

Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica”. Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i nagrade za sve takmičare.

U „Igrama” uživaju i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka manifestacije se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta! Ukoliko niste od onih koji se takmiče, obavezno dođite sa transparentima i navijajte za svoj omiljeni tim! Vidimo se u subotu, 21. septembra u Trebinju.

Social Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *