Jaffa generalni sponzor „Igara bez granica“

Jedan od najvećih proizvođaća slatkiša, Jaffa Crvenka, postao je ponosni sponzor „Igara bez granica“, sportsko-zabavne manifestacije za djecu koja se u toku 2019. godine održava u 8 gradova u BiH.

„Ponosni smo što je našu manifestaciju, koja svojim bogatim i kvalitetnim sadržajem vraća osmijeh na lice mnogobrojnih mališana, podržala kompanija koja ima za cilj da svojim proizvodima čuva osjećaj na najbezbrižnije trenutke djetinjstva. Kao što su Jaffini proizvodi oduvijek bili dio stvaranja nezaboravnih sjećanja, povod za druženje, tako je i misija „Igara bez granica“ da budu dio zdravog odrastanja i nezaboravnih uspomena na najljepše druženje sa vršnjacima“, saopšteno je iz organizacije „Igara bez granica“.

Zbog toga što želimo da zajedničkim snagama pišemo najslađu istoriju odrastanja svakog djeteta, sa izrazitim ponosom predstavljamo naše novo ime – „Jaffa Igre bez granica“.

Najveća sportsko-zabavna manifestacija za djecu, „Jaffa Igre bez granica“ do sada je održana u Banjoj Luci, 2018. godine, te u Prnjavoru 17. marta 2019. godine.

Naše sljedeće slatko i zabavno takmičenje obradovaće preko 400 mališana u Tuzli, 07. aprila 2019. godine u SPKC “Mejdan” od 12 do 16 časova.

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim tuzlanskih osnovaca, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Malo Srce Tuzla“, kojima će biti doniran dio sredstava.

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad” – poručuju organizatori.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi tuzlanski plesni klubovi i udruženja.

Sve posjetioce i navijače će u foajeu dočekati brojne kreativne radionice kao što su robotika, programiranje, mentalna aritmetika, slikarske radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica“. Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Social Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *